Przepis: Ciasto kokosowo czekoladowo śmietanowe
Ile porcji: 18
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
Czas przygotowania: 80 min.
Czas pieczenia: 25 min.
Jak przygotowaćCiasto kokosowo czekoladowo śmietanowe ?
Białka ubić na sztywną pianę. Potem dodać oba cukry. Następnie dodawać kolejno żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem i kakao. Delikatnie połączyć z masą jajeczną.
Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 20-25 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu podzielić na pół.
Wszystkie składniki masy czekoladowej rozpuścić na parze. Lekko przestudzić i posmarować obie części biszkoptu. Wierzchnią część posypać wiórkami.
Mascarpone zmieszać z kremówką, dodać cukier puder i śmietan fix i ubić na sztywną masę. Wyłożyć na biszkopt z masą czekoladową i przykryć biszkoptem z wiórkami.