Jak przygotować Curry z bakłażanów-Sri Lanka?

Przepis: Curry z bakłażanów-Sri Lanka

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przygotowaćCurry z bakłażanów-Sri Lanka ?

Bakłażany pokroić w plastry i każdy plaster natrzeć solą i 1/2 ilości kurkumy z obu stron. Zostawić na godzinę, osuszyć. Olej arachidowy nalać do patelni.

Rozgrzać tłuszcz na mocnym ogniu i obsmażyć bakłażany z obu stron jak kotlety. Zdjąć z patelni, osączyć z oleju. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i smażyć na nim cebulę do złotego koloru. Dodać czosnek, chili, proszek curry, resztę kurkumy i liście curry.

Smażyć minutę, dodać ponownie bakłażany i zalać wodą i mlekiem kokosowym. Dusić pod przykryciem do miękkości i gęstości sosu 10 minut.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556