Przepis: Curry z krewetek i krabów
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przygotowaćCurry z krewetek i krabów ?
Krewetki oczyścić, usuwając głowy, odnóża i łuski, ale zostawiając część ogonową. Cebulę pokrojoną w plasterki, czosnek przeciśnięty i chili pokrojone w plasterki podsmażyć na maśle przez 3-4 minuty. Dodać kurkumę i kolendrę, wymieszać, po czym smażyć kolejne 2 minuty. Dodać koncentrat, mleczko i 175 ml wody. Mieszając, doprowadzić do wrzenia, wrzucić krewetki, kraby i sok z limonki. Trzymać na małym ogniu 10-15 minut, by sos zgęstniał, a owoce morza dobrze zagrzały. Doprawić do smaku. Podawać na gotowanym ryżu, przybrane wiórkami kokosowymi.