Jak przygotować Czekoladowy deser z rumem?

Przepis: Czekoladowy deser z rumem

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 38min.
Czas przygotowania: 150 min.
Czas gotowania: 8 min.

Jak przygotowaćCzekoladowy deser z rumem ?

1. Czekoladę stopić i lekko przestudzić. Żółtka utrzeć z cukrem w misce na jasną, puszystą masę, a następnie wlać do niej stopioną czekoladę, dodać rum oraz śmietanę i dokładnie wymieszać wszystkie składniki.

2. W innej, czystej misce ubić białka na pianę i ostrożnie dodać ją do masy czekoladowej. Przełożyć deser do 6 miseczek i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.

3. Przed podaniem ozdobić odrobiną białej śmietany i listkami czekolady.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556