Jak przygotować Daube z cielęciny z tymiankiem i zielonymi oliwkami?

Przepis: Daube z cielęciny z tymiankiem i zielonymi oliwkami

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.

Jak przygotowaćDaube z cielęciny z tymiankiem i zielonymi oliwkami ?

Na rozgrzanej oliwie rumienimy cielęcinę pokrojoną w kostkę, solimy i pieprzymy. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, dodajemy wino i pomidory, gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Dodajemy tymianek i liście laurowe, dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 40 minut. Doprawiamy do smaku, dodajemy oliwki i dusimy jeszcze 5 minut. Podajemy gorące.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556