Jak przygotować Deser dla Księcia?

Przepis: Deser dla Księcia

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przygotowaćDeser dla Księcia ?

Mąkę rozdrobnij z odrobiną soku, resztę soku zagotuj, przypraw do smaku cukrem, dodaj rozdrobnioną mąkę, wsyp rodzynki, zagotuj jeszcze raz, zestaw z ognia. Formę na babkę z kominkiem w środku opłucz zimną wodą, 5 łyżek kisielu odlej, pozostały wlej do formy. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Jabłka umyj wytnij gniazda nasienne, pokrój na ósemki lub plasterki, oprósz cukrem. Przygotuj sos. Jajka wbij oddzielając żółtka od białek. Cukier dodaj do żółtek, ubij puszysty kogel-mogel. Dodaj śmietanę i odlany kisiel. Białka ubij na sztywną masę, dodaj do masy żółtkowej, delikatnie wymieszaj. Kisiel wyj z formy na ozdobny talerz ( formę możesz na chwilę zanurzyć w gorącej wodzie i szybko odwróć do góry dnem )koronę polej sosem, wokół ułóż cząstki lub plasterki jabłek. Podaj od razu. Nazwa tego deseru jabłkowa korona weroniki. Nazwa tego atrakcyjnego deseru wywodzi się od imienia biednej wiejskiej dziewczyny weroniki, która starała się o pracę w pałacowej kuchni. Nieprzychylna dziewczynie podstolina postawiła przednią trudne zadanie : kazała z jabłek przygotować deser, który ukontentuje księcia.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556