Jak przygotować Domowe Paszteciki?

Przepis: Domowe Paszteciki

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Jak przygotowaćDomowe Paszteciki ?

Mięso mielone ugotować, następnie podsmażyć z posiekaną cebulką na oleju. Odstawić do wystygnięcia. Mąkę, ser zmielony przez maszynkę, jaja, sodkę i sól wyrobić na gładkie ciasto. Podsypać mąką i rozwałkować. Okroić na prostokąty /jak pół koperty/. Na środek położyć farsz. Zawinąć i zakleić. Uformować paszteciki. Mają mieć wielkość palca. /Bardzo rosną podczas smażenia/. Smażyć na złoty kolor na głębokim tłuszczu. Paszteciki niczym nie różnią się od tych kupionych w smażalniach. Można używać inne farsze. Smacznego.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556