Przepis: Domowy Kebab
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przygotowaćDomowy Kebab ?
Nadzienie mięsne: Mięso kroimy na małe kawałki, solimy, pieprzymy, posypujemy przyprawą i podsmażamy na złoto na oleju.
Nadzienie warzywne:
Wszystkie składniki kroimy i wsypujemy do osobnych miseczek. Kapusty szatkujemy. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na plastry lub pół plastry. Ogórki obieramy, kroimy w plasterki. Kukurydzę odsączamy. Cebulkę obieramy, drobniutko kroimy, przelewamy wrzątkiem.
Składanie kebaba:
Z chlebków odcinamy brzeg, robimy kieszonkę, smarujemy w środku obficie sosem czosnkowym, nakładamy mięso, warzywka, a wierzch polewamy ulubionymi sosami.