Jak przygotować Drożdżowe koperty z białym serem?

Przepis: Drożdżowe koperty z białym serem

Ile porcji: 16

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przygotowaćDrożdżowe koperty z białym serem ?

Z mleka, drożdży, mąki, jajka, cukru i rozpuszczonej margaryny wyrabiamy ciasto drożdżowe. Odstawiamy do wyrośnięcia.

Ser jeżeli trzeba przepuszczamy przez maszynkę do mięsa tak by nie było grudek. Łączymy go z żółtkiem, cukrem, cukrem waniliowym i budyniem.

Z białka ubijamy pianę i także łączymy z serem.

Ciasto wałkujemy, wycinamy kwadraty, nakładamy nadzienie, składamy dwa przeciwne rogi ciasta tak by powstała koperta.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do czasu kiedy ciasto będzie rumiane.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556