Jak przygotować Drożdżówka aseret?

Przepis: Drożdżówka aseret

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćDrożdżówka aseret ?

Z drożdży, cukru waniliowego, 3 łyżek śmietany i odrobiny mąki zrobić rozczyn.

Do miski włożyć miękką margarynę, jaja, cukier, śmietanę, mąkę i wlać mleko.

Wszystkie składniki wymieszać, wlać rozczyn i wyrabiać ciasto tak długo, aż będzie odchodziło od miski.

Odstawić na godzinę do wyrośnięcia, po czym wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną tartą bułeczką.

Zagnieść ciasto na kruszonkę, rozdrobnić i obsypać ciasto.

Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 40 min.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556