Jak przygotować Egzotyczny pstrąg?

Przepis: Egzotyczny pstrąg

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 10 min.
Czas smażenia: 10 min.

Jak przygotowaćEgzotyczny pstrąg ?

Pstrągi opłukać i osuszyć. Do mąki dodać szczyptę soli i pieprzu, wymieszać razem, obtoczyć w niej ryby. Cebulę i mango obrać i pokroić na małe kawałki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Zmiksować dokładnie cebulę, mango, czosnek, estragon, pomidory wraz z zalewą, imbir, cukier i bulion. Na dużej patelni rozpuścić masło, smażyć ryby z każdej ze stron ok (5 minut z każdej strony). Usmażone ryby odstawić w ciepłe miejsce, na tą samą patelnię przełożyć zmiksowany sos, doprowadzić do wrzenia i podgrzewać ok 3 minut na wolnym ogniu.

Do sosu włożyć pstrągi, przykryć patelnię i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok kwadrans. Dymkę oczyścić i posiekać. Ryby podawać polane sosem, posypane dymką i kolendrą

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556