Jak przygotować Francuskie rogaliki z porzeczkami?

Przepis: Francuskie rogaliki z porzeczkami

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćFrancuskie rogaliki z porzeczkami ?

Porzeczki myjemy, usuwamy zbędne rzeczy.

Ciasto francuskie rozmrażamy, rozwijamy z rulonu i ostrym nożem kroimy na kwadraty.

Na środku każdego kwadratu kładziemy trochę porzeczek, posypujemy cukrem, składamy na pół formułując trójkąty. Dokładnie zlepiamy brzegi.

Z resztek ciasta radełkiem wycinamy paski i przyklejamy do rogalików- na środku.

Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.

Posypujemy przez sitko cukrem pudrem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556