Jak przygotować Galareta warzywna?

Przepis: Galareta warzywna

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 35min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas gotowania: 35 min.

Jak przygotowaćGalareta warzywna ?

Warzywa dokładnie umyć i obrać nożykiem (jarzyniakiem).

Do garnuszka wlać wodę, wrzucić kostkę rosołową oraz obrane warzywa. Ugotować do miękkości.

Miękkie warzywa wyjąc z garnka. Odlać pół szklanki wywaru i rozpuścić żelatynę. Dokładnie wymieszać. Ponownie przelać do garnka z wywarem.

Przygotować miseczki. Marchew pietruszkę, jajka, pora pokroić w plastry. Na dno miseczek ułożyć pokrojone warzywa.

Zalać odrobiną wywaru tak, aby zakryła pokrojone warzywa.

Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Następnie na zastygnięty wywar ułożyć groszek konserwowy, ogórka i natkę pietruszki.

Ponownie zalać do całości wywar i wstawić do lodówki do zastygnięcia całkowitego.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556