Jak przygotować Galareta z golonki?

Przepis: Galareta z golonki

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni 8godz.
Czas przygotowania: 30 godz.
Czas gotowania: 120 min.

Jak przygotowaćGalareta z golonki ?

Golonki umyć, zalać 1,5 litra wrzącej wody i gotować.

Marchewkę, pietruszkę, cebulę obrać, umyć, dodać do golonki. Gotować do miękkości mięsa. Doprawić do smaku solą. Pod koniec gotowania dodać liście laurowe i obrany czosnek. Natkę pietruszki drobno posiekać.

Wyjąć mięso z rosołu, ostudzić, obrać od kości, drobno pokroić. Rosół przecedzić. Marchewkę pokroić w plasterki, dodać do wywaru.

W gorącym rosole rozpuścić łyżkę żelatyny.

Wystudzić, dodać pokrojone mięso, posiekaną pietruszkę, doprawić do smaku pieprzem, wymieszać.

Wlać do foremek i wstawić do lodówki do stężenia.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556