Jak przygotować Gruszki w kremie jogurtowo – twarożkowym?

Przepis: Gruszki w kremie jogurtowo – twarożkowym

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćGruszki w kremie jogurtowo – twarożkowym ?

1. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Wylać na tace, odstawić do zastygnięcia.

2. Gruszki umyć, obrać, 3 przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne. Wszystkie gruszki włożyć do lekko zakwaszonej wody, by nie ściemniały. Zagotować litr wody z 2 łyżkami cukru. Włożyć gruszki, gotować 5 min na małym ogniu (gruszki nie mogą sie rozpaść). Wyjąć łyżką cedzakową, wystudzić.

3.Przygotować krem: żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Twarożek wymieszać z jogurtem, pozostałym cukrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Masę ubić mikserem. Żelatynę rozpuścić podgrzewając, dodać do masy serowej, wymieszać.

4. Część masy wyłożyć do płaskiej salaterki, do pozostałej dodać rodzynki i orzechy, wymieszać. Masą napełnić połówki gruszek, ułożyć je w salaterce. W środku ustawić całą gruszkę .Galaretki pokroić w kostkę, obsypać nimi gruszki. Wstawić do lodówki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556