Przepis: Krem jeżynowy
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przyrządzić Krem jeżynowy?
Jeżyny przebrać, umyć, 4 ładne odłożyć na bok, resztę włożyć do garnka i krótko gotować z 5 łyżkami wody. Żelatynę moczyć w zimnej wodzie przez około 5 minut. W tym czasie mus jeżynowy przetrzeć przez sito i całość posłodzić frutilozą. Żelatynę, dobrze wycisnąć, rozpuścić w małym garnku na niewielkim ogniu i wymieszać z musem jeżynowym. Całość pozostawić w chłodnym miejscu na około 1,5godziny, do momentu ścięcia się galaretki. Ubić dokładnie śmietanę, odkładając 2 łyżki. Całość przełożyć do 2 deserowych miseczek i przybrać śmietaną oraz odłożonymi jeżynami.