Jak przyrządzić Królewiec?

Przepis: Królewiec

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przyrządzić Królewiec?

CIASTO BISZKOPTOWE

5 jaj oddzielić, białka od żółtek

Ubić pianę na sztywno, pod koniec ubijania dodać 5 łyżek cukru, po jednym żółtku następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Piec 25 minut w 175 stop.

CIASTO KRUCHE

30 dag mąki, 4 łyżki cukru, miód, jajko, soda, 15 dag margaryny.

Wszystkie składniki połączyć, dobrze wyrobić ciasto, podzielić na dwie części i oddzielnie je. Upiec.

MASA BUDYNIOWA

W pół szkl mleka wymieszać obie mąki, resztę mleka zagotować z 4 łyżkami cukru, cukrem waniliowym, 2 dag margaryny, dodać mąkę, ugotować budyń.

POLEWA

Kakao, 3łyżki cukru, 5 dag margaryny, rozpuścić nie gotować.

1 kruche ciasto

2 masa budyniowa

3 biszkopt

4 masa budyniowa

5 kruche ciasto

6 polewa, można posypać wiórkami kokosowymi.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556