Przepis: Leczo z cukini
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Jak przyrządzić Leczo z cukini?
cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie, poddusić żeby zmiękła, dodać paprykę bez skórki (wtedy wychodzi delikatniejsze leczo) pokrojoną w kostkę, dusić. Następnie dodać pomidory bez skórki również pokrojone w kostkę, dusić do miękkości. Dodać kiełbasę w kostkę pokrojoną. Wszystko dusić. Dodać paprykę słodką, ogórek bez skórki w kostkę, czosnek, kostkę knorr, koncentrat pomidorowy i sól i pieprz do smaku.
Na końcu cukinie obrać, wydrążyć środki, pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i dodać do reszty. Chwilkę podgotować ale niezbyt długo, żeby cukinia się nie rozpadła!!
Danie pyszne i zapewniam, że nie jest trudne w zrobieniu 🙂