Jak przyrządzić Łopatka z pieczarkami fit?

Przepis: Łopatka z pieczarkami fit

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Jak przyrządzić Łopatka z pieczarkami fit?

Mięso umyć, pokroić na kawałki. Czosnek rozetrzeć z solą, dodać do mięsa i wymieszać. Odstawić na ok 2 godz.

Na patelni rozgrzać olej. Mięso obtaczać w mące i obsmażyć na oleju. Przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać liść laurowy i dusić.

Pieczarki umyć pokroić w plastry i dodać do rondla razem z pokrojoną cebulą. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w drobną kostkę. Dodać do mięsa. Jeśli trzeba podlać jeszcze wodą, doprawić do smaku i dusić do miękkości.

Na koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556