Przepis: Młoda kapusta na żeberkach z koperkiem
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.
Jak przyrządzić Młoda kapusta na żeberkach z koperkiem?
Żeberka wcześniej posypać wegetą, pieprzem i czosnkiem granulowanym i odstawić na jakiś czas (ja to zrobiłam dzień wcześniej i wstawiłam do lodówki). Następnie żeberka obsmażyć na oleju na złoty kolor, przełożyć do garnka z gotującą się wodą, dodać kostkę rosołową, listek laurowy, ziele angielskie i gotować do miękkości. Następnie poszatkować grubo kapustę i marchewkę i włożyć do garnka z kapustą. Na końcu na tym oleju co się smażyły żeberka podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i dodać do kapusty, wszystko razem wymieszać i gotować aż kapusta będzie miękka. Dodać część pokrojonego kopru, wymieszać, jeszcze jakiś czas podgotować, doprawić do smaku. Podawać kapustę z całym żeberkiem, posypać obficie koprem.