Przepis: Placek z masą waniliową
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przyrządzić Placek z masą waniliową?
Ciasto rozwiń, odstaw na około 20 min w pokojowej temperaturze, aby rozmarzło. Formę do tarty wyłóż pergaminem, wyklep ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 st. Piecz na złoty kolor 15-20 min. Wystudź. Z mleka i proszku ugotuj budyń. Odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie nie przerywając ucierania, dodawaj po łyżeczce zimny budyń. Upieczony spód napełnij kremem. Wiórki kokosowe zrumień na suchej patelni. Dżem mieszając, podgrzej na małym ogniu, przetrzyj przez sitko. Na masie budyniowej rozłóż pokrojone owoce, posmaruj je dżemem. Posyp wiórkami kokosowymi.