Jak przyrządzić Płynny pudding czekoladowy?

Przepis: Płynny pudding czekoladowy

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 20min.
Czas przygotowania: 80 min.
Czas pieczenia: 60 min.

Jak przyrządzić Płynny pudding czekoladowy?

1. Płytkie naczynie o pojemności 1,2 l nasmarować masłem. Mąkę, kakao oraz cynamon przesiać do dużej miski. Dodać masło, 85 g drobnego cukru trzcinowego oraz jajko i dokładnie ubić, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Przełożyć do naczynia, po czym posypać brązowym cukrem i orzechami.

2. Do kawy wsypać resztę drobnego cukru trzcinowego i mieszać, aż się rozpuści, a następnie tak przygotowanym płynem polać pudding.

3. Piec 50-60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160°C, aż pudding lekko stwardnieje. Posypać odrobiną cukru pudru i podawać z bitą śmietaną.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556