Przepis: Płynny pudding czekoladowy
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 20min.
Czas przygotowania: 80 min.
Czas pieczenia: 60 min.
Jak przyrządzić Płynny pudding czekoladowy?
1. Płytkie naczynie o pojemności 1,2 l nasmarować masłem. Mąkę, kakao oraz cynamon przesiać do dużej miski. Dodać masło, 85 g drobnego cukru trzcinowego oraz jajko i dokładnie ubić, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Przełożyć do naczynia, po czym posypać brązowym cukrem i orzechami.
2. Do kawy wsypać resztę drobnego cukru trzcinowego i mieszać, aż się rozpuści, a następnie tak przygotowanym płynem polać pudding.
3. Piec 50-60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160°C, aż pudding lekko stwardnieje. Posypać odrobiną cukru pudru i podawać z bitą śmietaną.