Przepis: Pomidorowe risotto
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przyrządzić Pomidorowe risotto?
Cebulę drobno posiekać, poddusić na 1 łyżce oliwy. Dodać ryż, zeszklić. Powoli wlewać sok pomidorowy (nie przerywając wrzenia). Osolić i dusić przez pół godziny. Bakłażana pokroić w kostkę i wymieszać z 1/2 łyżeczki soli. Paprykę pokroić w paski. Pomidory sparzyć, obrać, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać. Bakłażana delikatnie odcisnąć, osuszyć na papierowym ręczniku. Czosnek zeszklić na pozostałej oliwie, dodać warzywa, poddusić często mieszając. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z ryżem. Smacznego!