Przepis: Praliny mleczno-kokosowe
Ile porcji: 30
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 8min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Czas gotowania: 8 min.
Jak przyrządzić Praliny mleczno-kokosowe?
Mleko z puszki wykładamy do miski i miksujemy z żółtkami. Masę tą przekładamy do garnka i podgrzewamy, stale mieszając- łatwo się przypala! masa ma zgęstnieć i zacznie odklejać się od garnka. Następnie wylewamy masę na płaską powierzchnię- do blaszki np. – którą wcześniej należy wysmarować masłem, wierzch wylanej masy posypujemy wiórkami kokosowymi. Całość wstawiamy po przestygnięciu do lodówki na godzinkę. Z wystudzonej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Do środka kulki wsadzamy migdał- migdały przez włożeniem wkładamy do wrzącej wody na 5 minut i obieramy je następnie. Pralinki przechowujemy w lodówce.