Jak przyrządzić Pstrąg duszony w warzywach?

Przepis: Pstrąg duszony w warzywach

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 35 min.
Czas smażenia: 25 min.

Jak przyrządzić Pstrąg duszony w warzywach?

Warzywa obrać, umyć. Marchew pokroić w plasterki a ziemniaki w ćwiartki. Cebulę pokroić w piórka.

Warzywa włożyć do parowaru i parować ok. 10 min.

Ryby oczyścić, zostawić w nich płetwy i umyć.

Polać sokiem z cytryny, natrzeć przyprawą do ryby, solą i pieprzem i odstawić na godzinę do lodówki.

Na oleju podsmażyć rybę z obu stron, dodać warzywa i troszkę podlać wodą.

Warzywa posypać natką. Dusić ok. 15 min wszystko razem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556