Jak przyrządzić Pstrąg duszony w winie?

Przepis: Pstrąg duszony w winie

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 35 min.
Czas gotowania: 25 min.

Jak przyrządzić Pstrąg duszony w winie?

Filety z pstrąga pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, ziołami oraz pieprzem.

Wstawić do lodówki na 3 godziny.

Cebulę obrać, pokroić w piórka. Marchewkę i seler obrać pokroić w paseczki.

Rozgrzać 7 dag masła, włożyć marchewkę, seler, cebulę i udusić. Włożyć porcje ryby, wlać wino i dusić 15 minut.

Rybę wyłożyć, wywar z warzywami zmiksować.

Zrobić zasmażkę z pozostałego masła i mąki, rozprowadzić w sosie. Doprawić solą oraz pieprzem.

Włożyć rybę i podgrzać.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556