Jak przyrządzić Racuchy jak u mamy?

Przepis: Racuchy jak u mamy

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przyrządzić Racuchy jak u mamy?

Przesianą mąkę wsypać do miski, dodać szczyptę soli, wymieszać, pokruszyć drobniutko drożdże, dodać cukier i szklankę mleka, wymieszać, zrobić wgłębienie w mące i wlać wszystko, odstawić na 15 min, przykryć ściereczką. Gdy wyrośnie rozczyn dodać jajka, zalać resztą mleka. Wyrobić drewnianą łyżką ciasto, odstawić aż podrośnie. Na rozgrzany olej, kłaść łyżką ciasto, smażyć racuchy na małym ogniu na złoty kolor, przekręcając kilka razy, odsączyć na papierowym ręczniku, posypać pudrem z wanilią. Smacznego.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556