Przepis: Rolada malinowa
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przyrządzić Rolada malinowa?
NADZIENIE:
w misce rozmieszać serek z 50g cukru i dodać 1/2 do 1/4 malin, dobrze wymieszać i odstawić do lodówki. BEZA: ubij na sztywno białka dodając powoli 250 g cukru, do momentu kiedy masa stanie się szklista. Dodaj sok z cytryny i mąkę kartoflaną. Wyłóż masę równo na blachę, pokrytą papierem pergaminowym do pieczenia. Piecz około 20-25 minut w średnio nagrzanym piekarniku (160stC). Wyjmij z pieca i zostaw na blasze przez około 10 minut do wystudzenia, po czym wyłóż na uprzednio przygotowany papier posypany cukrem pudrem i zostaw do wystygnięcia. Na zimnym bezowym spodzie delikatnie rozprowadź nadzienie, po czym zroluj go , pomagając sobie papierem. Zawiń szczelnie i mocno w folię spożywczą i wstaw do lodówki na około 6 godzin. Pokrój i podawaj z reszta malin, które można również przetrzeć na sos.