Jak przyrządzić Rurki z mięsem?

Przepis: Rurki z mięsem

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przyrządzić Rurki z mięsem?

Posiekać cebulę i czosnek. Marchewkę i pietruszkę pokroić w drobną kosteczkę. W rondlu zeszklić na oleju połowę cebuli i czosnku.

Dodać marchewkę i pietruszkę, chwilę smażyć. Dołożyć podsmażone mięso, listek laurowy, zioła prowansalskie i koncentrat pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Dusić 10 minut, ostudzić. Zetrzeć ser.

Masę mięsną wymieszać ze śmietaną i połową startego sera.Masą nadziać makaronowe rurki, układać w naczyniu żaroodpornym. Na oleju zeszklić resztę cebuli i czosnku, zalać pomidorami z puszki, dusić 5 minut.

Na koniec sos doprawić. Zalać nim cannelloni. Posypać serem. Zapiekać 45 minut.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556