Jak przyrządzić Tort gruszkowo – czekoladowy?

Przepis: Tort gruszkowo – czekoladowy

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Tort gruszkowo – czekoladowy?

Gruszki obrać i pokroić. Gotować 4 minuty w 400 ml wody z goździkami, cynamonem i 5 dag cukru. Gruszki wyjąć.

Śmietanę podgrzać, rozpuścić w niej czekoladę. Ostudzić i ubić na krem. Żółtka utrzeć z resztą cukru, dodać mąkę, mąkę ziemniaczaną i pianę z białek.

Ciasto przełożyć do tortownicy, piec 30 min (180stC). Obłożyć gruszkami. Do ubitej śmietany dodać żelatynę rozpuszczoną w 100 ml wrzątku, dobrze wymieszać. Kremem posmarować wierzch tortu i schłodzić go.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556