Jak przyrządzić Tort z mon cherii?

Przepis: Tort z mon cherii

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min

Jak przyrządzić Tort z mon cherii?

Biszkopt przekrajamy tak by uzyskać 3 lub 4 części (zależy to od grubości biszkopta). Biszkopt można upiec według własnego sprawdzonego przepisu lub kupić gotowy w sklepie.

Cukierki mon cherii rozpuszczamy w rondelku tak by uzyskać jednolita masę.

W tym czasie robimy budyń czekoladowy, według przepisu na opakowaniu.

Likier wiśniowy rozrabiamy odrobiną wody i nacieramy takim ponczem części biszkopta.

Czekoladę deserową ścieramy na tarce by uzyskać czekoladowe wiórki do ozdobienia tortu.

Nasączony biszkopt kładziemy na jakiejś tacy/blaszce i nakładamy po kolei warstwy (w przypadku 4 części biszkopta):

1. uzyskaną masę z mon cherii

2. biszkopt

3. budyń czekoladowy

4. biszkopt

5. masa z mon cherii

6. biszkopt

Wierzch biszkopta i boki smarujemy dokładnie budyniem. Całość (górę i boki) obsypujemy dokładnie wiórkami czekoladowymi. Śmietan fixem przyozdabiamy wierzch tortu wedle uznania (ja robię takie kropki ze śmietany). Dodatkowo śmietanę przyozdabiamy wiśniami kandyzowanymi.

Całość wygląda bardzo efektownie.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556