Jak przyrządzić Truskawkowy deser babci?

Przepis: Truskawkowy deser babci

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 40 min.

Jak przyrządzić Truskawkowy deser babci?

Do żaroodpornego naczynia wkładamy połowę biszkoptów (8) i skrapiamy je sokiem z kompotu, np. truskawkowym.

Na biszkopty kładziemy pokrojone na połówki truskawki.

Resztę biszkoptów kruszymy, migdały wraz z orzechami mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem, białka ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie dodajemy do białek żółtka, mielone migdały i orzechy oraz pokruszone biszkopty.

Wylewamy tą „mieszaninę” na truskawki.

Całość pieczemy około 40 minut w 160 stopniach C.

Można podawać z lodami waniliowymi.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556