Przepis: Zawijańce w sosie
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.
Jak przyrządzić Zawijańce w sosie?
Mięso umyć, pokroić na kawałki, rozbić dość mocno tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki umyć. Kilka pieczarek drobno pokroić i przesmażyć na maśle. Przestudzić.
Cebulę (1/4) i ogórki drobno pokroić, dodać do pieczarek i doprawić do smaku.
Na mięsne płaty nakładać farsz i zwijać roladki.
Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Pozostałe pieczarki i cebulę przesmażyć z roladkami.
Posolić. Podlać wodą i dusić do miękkości.
Dodać pozostałe mięso. Doprawić do smaku.
Można dodać pokrojoną marchewkę i posiekaną natkę pietruszki.