Przepis: Zupa ryżowa z wędzonego sera
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Zupa ryżowa z wędzonego sera?
obraną marchew pokroić w cienkie słupki. Cukinię umyć, pokroić w plasterki. Opłukaną, osuszoną paprykę przekroić, wyciąć gniazdo nasienne, miąższ pokroić w kostkę. Miąższ dyni również pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło. Włożyć przygotowane warzywa, smażyć przez 2-3 minuty. Warzywa zalać 1,5 litra wody, wsypać opłukany ryż. Gotować na wolnym ogniu przez mniej więcej 20 minut. W tym czasie osaczone z zalewy kolby kukurydzy pokroić w grubsze plasterki, a tofu w kostkę. Tofu i kukurydzę dodać do zupy. Gotować przez kolejne 5 minut. Zupę doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.