Przepis na Barszcz z uszkami galicyjski

Składniki potrzebne do przepisu: Barszcz z uszkami galicyjski

  • buraki 1 kg
  • grzyby suszone 3 szt
  • pieprz
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Barszcz z uszkami galicyjski ?

    Przygotowanie:

    grzyby namoczyć na noc, a rano ugotować.

    Buraki obrać, pokroić, zalać wodą i ugotować.

    Połączyć z wywarem z grzybów.

    Doprawić solą, pieprzem, cukrem, sokiem cytrynowym.

    Barszcz będzie smaczniejszy, gdy postoi kilka dni.

    Farsz do uszek:

    Grzyby ugotować w malej ilości wody.

    Odcedzić, drobniutko posiekać.

    Dodać zeszkloną na maśle posiekaną cebulę, białko i tartą bułkę.

    Doprawić solą i pieprzem.

    Ciasto na uszka:

    Z podanych składników przygotować ciasto, następnie cienko je rozwałkować.

    Wykroić kwadraciki 4 na 4 cm.

    Nałożyć farsz złożyć po przekątnej, zlepić brzegi i rogi.

    Wrzucać do wrzącej – osolonej wody.

    Gotować aż wypłyną na wierzch.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556