Składniki potrzebne do przepisu: Barszcz z uszkami galicyjski
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
jak przyrządzić Barszcz z uszkami galicyjski ?
Przygotowanie:
grzyby namoczyć na noc, a rano ugotować.
Buraki obrać, pokroić, zalać wodą i ugotować.
Połączyć z wywarem z grzybów.
Doprawić solą, pieprzem, cukrem, sokiem cytrynowym.
Barszcz będzie smaczniejszy, gdy postoi kilka dni.
Farsz do uszek:
Grzyby ugotować w malej ilości wody.
Odcedzić, drobniutko posiekać.
Dodać zeszkloną na maśle posiekaną cebulę, białko i tartą bułkę.
Doprawić solą i pieprzem.
Ciasto na uszka:
Z podanych składników przygotować ciasto, następnie cienko je rozwałkować.
Wykroić kwadraciki 4 na 4 cm.
Nałożyć farsz złożyć po przekątnej, zlepić brzegi i rogi.
Wrzucać do wrzącej – osolonej wody.
Gotować aż wypłyną na wierzch.