Składniki potrzebne do przepisu: Bruschetta – ciepłe kanapeczki
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
jak przyrządzić Bruschetta – ciepłe kanapeczki ?
1.Pasta:
szpinak, bazylię, parmezan, orzechy, czosnek, sól i pieprz zmiksować lub zblendować tak aby powstała jednolita masa. Następnie dodać 20 ml oliwy z oliwek i nadal miksować.
2.
pomidory pokroić w drobną kostkę, dodać 10 ml oliwy z oliwek i dokładnie wymieszać (nie solić)
3.
bagietkę pokroić w kromki , ułożyć na aluminiowej foli. podpiekać w piekarniku ok 5 minut w temp. 200 stopni. Bagietka powinna nabrać złocistego koloru.
4.
ciepłe kromki bagietki układać na talerzu. posmarować cienką warstwą pasty , wierzch udekorować pokrojonym pomidorem.
Smacznego