Przepis na Bruschetta – ciepłe kanapeczki

Składniki potrzebne do przepisu: Bruschetta – ciepłe kanapeczki

  • bagietka 1 szt
  • szpinak 100 gram
  • parmezan 50 gram
  • orzechy lub migdały 100 gram
  • bazylia świeża 3 gałązki
  • czosnek 1 ząbek
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • oliwa z oliwek 30 ml
  • pomidor duży 2 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Bruschetta – ciepłe kanapeczki ?

    1.Pasta:

    szpinak, bazylię, parmezan, orzechy, czosnek, sól i pieprz zmiksować lub zblendować tak aby powstała jednolita masa. Następnie dodać 20 ml oliwy z oliwek i nadal miksować.

    2.

    pomidory pokroić w drobną kostkę, dodać 10 ml oliwy z oliwek i dokładnie wymieszać (nie solić)

    3.

    bagietkę pokroić w kromki , ułożyć na aluminiowej foli. podpiekać w piekarniku ok 5 minut w temp. 200 stopni. Bagietka powinna nabrać złocistego koloru.

    4.

    ciepłe kromki bagietki układać na talerzu. posmarować cienką warstwą pasty , wierzch udekorować pokrojonym pomidorem.

    Smacznego

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556