Składniki potrzebne do przepisu: Bułeczki dyniowe z marmoladą różaną
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 30min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Czas pieczenia: 30 min.
jak przyrządzić Bułeczki dyniowe z marmoladą różaną ?
Drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem i odrobiną cukru, mieszamy. Dodajemy przecier, resztę cukrów.
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy cukier zwykły i cytrynowy, cynamon i rozczyn.
Zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Następnie dzielimy ciasto na 8-10 kawałków, rozpłaszczamy każdy kawałek, nakładamy marmoladę i zlepiamy formując bułeczki. Układamy na blasze (lub w tortownicy) i odstawiamy do wyrośnięcia.
Na kruszonkę zagniatamy podane składniki i posypujemy bułeczki. Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 30 minut.
Studzimy na kratce.