Przepis na Bułeczki dyniowe z marmoladą różaną

Składniki potrzebne do przepisu: Bułeczki dyniowe z marmoladą różaną

  • drożdże świeże 20 g
  • mleko 0,5 szklanki
  • >przecier dyniowy 0,75 szkl
  • cukier 3 czubate łyżki
  • >cukier cytrynowy 5 g
  • cynamon 1 łyżeczka
  • mąka pszenna 3 szklanki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 30min.
    Czas przygotowania: 2 godz.
    Czas pieczenia: 30 min.

     

    jak przyrządzić Bułeczki dyniowe z marmoladą różaną ?

    Drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem i odrobiną cukru, mieszamy. Dodajemy przecier, resztę cukrów.

    Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy cukier zwykły i cytrynowy, cynamon i rozczyn.

    Zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.

    Następnie dzielimy ciasto na 8-10 kawałków, rozpłaszczamy każdy kawałek, nakładamy marmoladę i zlepiamy formując bułeczki. Układamy na blasze (lub w tortownicy) i odstawiamy do wyrośnięcia.

    Na kruszonkę zagniatamy podane składniki i posypujemy bułeczki. Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 30 minut.

    Studzimy na kratce.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556