Przepis na Cannelloni z mięsem

Składniki potrzebne do przepisu: Cannelloni z mięsem

  • >cannelloni 12 szt
  • >mięso mielone 25 dkg
  • olej do smażenia
  • pieczarki 30 dkg
  • cebula 2 szt
  • sos pomidorowy 1 szkl
  • wywar z kurczaka 1/2 szkl
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka słodka w proszku do smaku
  • parmezan 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Cannelloni z mięsem ?

    Cebulę obrać, posiekać, pieczarki umyć, osączyć, pokroić, usmażyć z cebulą, dodać mięso smażyć jeszcze 5 min. Cannelloni wrzucić na osolony wrzątek, ugotować al dente (na półmiękko), odcedzić, ostudzić. Wystudzony farsz zmiksować (masa powinna być dość gęsta, można do niej dodać pokrojoną zieleninę i zagęścić tartą bułką)przyprawić. Ugotowane cannelloni wypełnić masą i ułożyć na blasze lub w żaroodpornym naczyniu. Sos pomidorowy wymieszać z wywarem z kurczaka i polać nim rurki, przykryć folią aluminiową lub przykryciem od naczynia. Piec 1 godz. Wyjąć, posypać parmezanem i zieleniną. Jeżeli ktoś lubi dużo sera można go użyć więcej.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553