Przepis na Chińskie noodles z kurczakiem i kapustą

Składniki potrzebne do przepisu: Chińskie noodles z kurczakiem i kapustą

  • >makaron mie 250 gram
  • pierś z kurczaka 1 szt
  • olej sezamowy 2 łyżki
  • sezam łyżka
  • kapusta pekińska 1 szt
  • >cebulki dymki 3 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • >wino odrobina
  • sos sojowy 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
    Czas przygotowania: 25 min.

     

    jak przyrządzić Chińskie noodles z kurczakiem i kapustą ?

    Pierś z kurczaka kroimy w małe kostki, polewamy sosem sojowym jasnym, skrapiamy winem, solimy, dodajemy pieprzu i odstawiamy do zamarynowania na 20 minut. W tym czasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu i odcedzamy.

    Na woku rozgrzewamy trochę oleju (najlepiej sezamowego) i wrzucamy posiekany czosnek. Smażymy przez chwilę, po czym dodajemy zamarynowanego kurczaka. Mięso smażymy i zdejmujemy z woka.

    Szatkujemy kapustę i siekamy cebulkę. Ponownie rozgrzewamy woka i wlewamy trochę oleju. Wrzucamy cebulkę, a po chwili dodajemy kapustę. Smażymy mieszając około 2 minuty i zdejmujemy z woka.

    Odcedzony makaron wrzucamy na rozgrzany olej (musi być go trochę więcej, żeby makaron nie przywierał). Smażymy go przez chwilę po czym dodajemy mięso i kapustę. Ja jednak nie smażyłam makaronu w oleju tylko dodałam makaron do woka z kapusta, mięsem i wszystko razem wymieszałam i skropiłam sosem sojowym ciemnym chwilkę podsmażyłam. Smacznego

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556