Składniki potrzebne do przepisu: Czekoladki z mascarpone
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 10min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Czas gotowania: 10 min.
jak przyrządzić Czekoladki z mascarpone ?
Blaszkę do pieczenia wykładamy pergaminem. Czekoladę łamiemy na kawałki i przekładamy do żaroodpornej miski i umieszczamy ją nad rondlem z gotującą się wodą, czekolada się stopi. Wnętrza 20 małych papilotek ostrożnie smarujemy, wypełniamy dokładnie karbowaną cześć papilotek. Wkładamy papilotki do lodówki na godzinkę, następnie usuwamy papierki. Przygotowujemy nadzienie. Topimy na parze czekoladę. Serek mascarpone przekładamy do miski i ucieramy z esencją waniliową oraz czekoladą, aż wszystkie składniki się połączą. Wstawiamy do lodówki na godzinkę, od czasu do czasu ubijając, aż krem stężeje. Przekładamy nadzienie do szprycy i napełniamy nim czekoladowe kubeczki. Posypujemy kakaem i podajemy.