Składniki potrzebne do przepisu: Faszerowane pieczarki
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Faszerowane pieczarki ?
Pieczarki dobrze umyć i wysuszyć, pokropić sokiem z cytryny, trzonki wykręcić z kapeluszy i posiekać drobno i przysmażyć na maśle, potem dodać posiekaną cebulę i dusić. Umyć kraby pod bieżącą wodą, wysuszyć i skropić sokiem z cytryny. Kraby dodać do cebuli i trzonków, dusić krótko, doprawić solą, pieprzem, sosem i koprem masą wypełnić kapelusze. Jaja ugotować na twardo , pokroić w ćwiartki. Ser pokroić na 8 plastrów. Ułożyć plastry sera na faszerowanych pieczarkach następnie grzyby włożyć do wysmarowanej formy a między nimi ułożyć jaja około 8-10 min w piekarniku w 175 st c