Przepis na Faszerowane pieczarki

Składniki potrzebne do przepisu: Faszerowane pieczarki

  • >duże pieczarki 8 szt
  • masło 3 łyżki
  • kraby 10 dkg
  • sos worcester
  • sól
  • pieprz
  • koper 1/2 łyżki
  • jajka 4 szt
  • ser mozzarella 1 gomółka
  • cytryna 1 szt
  • cebula 1 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Faszerowane pieczarki ?

    Pieczarki dobrze umyć i wysuszyć, pokropić sokiem z cytryny, trzonki wykręcić z kapeluszy i posiekać drobno i przysmażyć na maśle, potem dodać posiekaną cebulę i dusić. Umyć kraby pod bieżącą wodą, wysuszyć i skropić sokiem z cytryny. Kraby dodać do cebuli i trzonków, dusić krótko, doprawić solą, pieprzem, sosem i koprem masą wypełnić kapelusze. Jaja ugotować na twardo , pokroić w ćwiartki. Ser pokroić na 8 plastrów. Ułożyć plastry sera na faszerowanych pieczarkach następnie grzyby włożyć do wysmarowanej formy a między nimi ułożyć jaja około 8-10 min w piekarniku w 175 st c

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556