Przepis na Filety rybne w sosie pomidorowym

Składniki potrzebne do przepisu: Filety rybne w sosie pomidorowym

  • >biała ryba 750 g
  • pomidory 1 puszka
  • olej 3 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • sok z cytryny
  • rozmaryn
  • sól
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Filety rybne w sosie pomidorowym ?

    Filety posolić, natrzeć rozmarynem, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki. Na rozgrzany olej wrzucić pomidory i dusić 10 minut na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Dodać sól, zmiażdżony czosnek i rozmaryn. Włożyć rybę i dusić jeszcze około 20 minut.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556