Składniki potrzebne do przepisu: Mini pączuszki
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
jak przyrządzić Mini pączuszki ?
Pokruszone drożdże zalać ciepłym mlekiem,dodać 2 łyżeczki cukru,wymieszać,przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.Gdy rozczyn wyrośnie połączyć go z resztą składników i zagnieść ciasto drożdżowe,odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.Z ciasta urywać małe kawałki wielkości orzecha włoskiego i formować z nich kuleczki.Rozpuścić smalec w garnku i gdy się rozgrzeje wkładać pączki(pamiętajmy aby po rozgrzaniu tłuszczu i włożeniu pączków zmniejszyć ogień gdyż wtedy uchronimy je przed przypaleniem).Pączki smażyć z obu stron na złoty kolor.Po usmażeniu wykładać je na papierowe ręczniki aby ociekły z tłuszczu.Następnie posypywać cukrem pudrem (jeśli ktoś chce może zrobić z cukru pudru i wody lukier i je polukrować).Równie dobre są także bez pudru czy lukru.Smacznego