Składniki potrzebne do przepisu: Muffinki Amaretto
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Muffinki Amaretto ?
Blaszkę na muffinki posmarować masłem.
Ciasteczka rozkruszyć. 50 gram marcepanu pokroić i wymieszać z maka, ciasteczkami, proszkiem do pieczenia oraz soda.
Roztrzepane jajko połączyć ze śmietaną, miodem, olejem i likierem. Wsypać mąkę z dodatkami i wymieszać.
Ciastem wypełnić foremki i piec w temperaturze 180st. C około 15 minut.
Resztę masy marcepanowej dokładnie zagnieść z cukrem pudrem i barwnikiem. Masę cienko rozwałkować miedzy dwoma kawałkami folii spożywczej, a następnie foremka wyciąć choinki.
Rozkruszoną polewę roztopić w kąpieli wodnej i za pomocą pędzelka posmarować polewą muffinki.
Na koniec ciastka udekorować marcepanowymi choinkami na których ułożymy cukrowe perełki.