Przepis na Muszle faszerowane frykasami

Składniki potrzebne do przepisu: Muszle faszerowane frykasami

3 łyżki

 

Czas przygotowania przepisu:

Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min

 

jak przyrządzić Muszle faszerowane frykasami ?

Muszle gotujemy około 8 min. Bardzo ostrożnie aby się nie podarły, hartujemy. Cebulki szklimy razem z posiekaną szynką, dodajemy drobno pokrojone pieczarki smażymy aż do odparowania wody i studzimy. Łączymy z serkami i posiekaną zieleniną. Faszerujemy masą muszle.

SOS:

Cebulkę szklimy na oleju, dolewamy sos pomidorowy, pokrojone pomidorki, bazylię, sól, ostrą paprykę, wciskamy 2 ząbki czosnku i dusimy parę minut. Sos wlewamy do żaroodpornego naczynia, układamy muszle, posypujemy tartym serem i zapiekamy ok.15-20min. w 180 st.C

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556