Składniki potrzebne do przepisu: Panga marynowana w teriyaki i podana z warzywami curry
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
jak przyrządzić Panga marynowana w teriyaki i podana z warzywami curry ?
Filet kroimy na pół i kładziemy na talerzu.
Przygotowujemy marynatę: mieszamy w miseczce sos teriyaki i przyprawę do ryb i polewamy nim pangę. Na każdą połówkę kruszymy jeden liść curry. Odstawiamy na chwilę.
Obieramy warzywa i ścieramy je na tarce o dużych oczkach, porę kroimy w talarki. Warzywa smażymy chwilę i doprawiamy solą, pieprzem i curry.
Na oleju smażymy rybę po 2 minuty z każdej strony.
Ja robię to na takiej patelni którą mogę włożyć do piekarnika.
Teraz kładziemy cały plasterek sera – tak aby cały przykrył rybę, na to kładziemy warzywa curry (rozkładamy je na dwie połówki ryby).
Teraz pozostałe dwa plasterki sera kroimy w paseczki grubości 0,5 cm i układamy na warzywach.
Wkładamy do piekarnika na 15 minut do temperatury 140’C.
Po wyjęciu z piekarnika ozdabiamy zieloną natką i podajemy z gotowanymi ziemniakami na które gdy są jeszcze bardzo gorące przyklejamy listki natki.