Przepis na Panga marynowana w teriyaki i podana z warzywami curry

Składniki potrzebne do przepisu: Panga marynowana w teriyaki i podana z warzywami curry

  • >panga filet 1 szt
  • marchewka 1 szt
  • pietruszka 1/2 korzenia
  • seler ze słoika 2 łyżki
  • por – kawałek 5 cm
  • >sos teriyaki 1 łyżka
  • >przyprawa do ryb ostra 1 łyżeczka płaska
  • curry – liście 2 szt
  • sól
  • pieprz
  • curry żółte łagodne 1 łyżeczka
  • >olej arachidowy
  • ser żółty 4 plasterki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Panga marynowana w teriyaki i podana z warzywami curry ?

    Filet kroimy na pół i kładziemy na talerzu.

    Przygotowujemy marynatę: mieszamy w miseczce sos teriyaki i przyprawę do ryb i polewamy nim pangę. Na każdą połówkę kruszymy jeden liść curry. Odstawiamy na chwilę.

    Obieramy warzywa i ścieramy je na tarce o dużych oczkach, porę kroimy w talarki. Warzywa smażymy chwilę i doprawiamy solą, pieprzem i curry.

    Na oleju smażymy rybę po 2 minuty z każdej strony.

    Ja robię to na takiej patelni którą mogę włożyć do piekarnika.

    Teraz kładziemy cały plasterek sera – tak aby cały przykrył rybę, na to kładziemy warzywa curry (rozkładamy je na dwie połówki ryby).

    Teraz pozostałe dwa plasterki sera kroimy w paseczki grubości 0,5 cm i układamy na warzywach.

    Wkładamy do piekarnika na 15 minut do temperatury 140’C.

    Po wyjęciu z piekarnika ozdabiamy zieloną natką i podajemy z gotowanymi ziemniakami na które gdy są jeszcze bardzo gorące przyklejamy listki natki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556