Przepis na Papryki z ryżowo-mięsnym farszem

Składniki potrzebne do przepisu: Papryki z ryżowo-mięsnym farszem

  • papryka kolorowa 3 szt
  • mięso mielone 250 g
  • ryż 100 g
  • cebula 1 szt
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • pietruszka zielona 1/2 pęczka
  • oliwa
  • kostka rosołowa 1 szt
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
    Czas przygotowania: 15 min.
    Czas gotowania: 15 min.
    Czas pieczenia: 40 min.

     

    jak przyrządzić Papryki z ryżowo-mięsnym farszem ?

    Zaczynamy od ugotowania ryżu i podsmażania posiekanej cebuli z mięsem mielonym.

    Gdy mięso nie będzie już surowe dodajemy koncentrat pomidorowy. Do mięsa dodajemy ryż, posiekaną natkę i doprawiamy solą i pieprzem.

    Wszystko mieszamy i takim farszem napełniamy papryki, z których ścięte zostały wierzchy i usunięte pestki.

    Na dno naczynia żaroodpornego, w którym będziemy piekli papryki, wlewamy szklankę wody i rozpuszczamy kostkę rosołową.

    Wkładamy do tego papryki i pieczemy 40 minut w 180 stopniach.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553