Przepis na Panzanella – włoska sałatka z chlebem

Składniki potrzebne do przepisu: Panzanella – włoska sałatka z chlebem

  • papryka czerwona 2 szt.
  • chleb 300 g
  • pomidory 1 kg
  • cebula 1 szt.
  • bazylia listki 10 szt.
  • oliwa 4 łyżki
  • czosnek 1 ząbek
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Panzanella – włoska sałatka z chlebem ?

    Chleb pozbawić najtwardszej skórki i pokroić w dużą grubą kostkę. Rozgrzać patelnię i przyrumienić grzanki ze wszystkich stron. Pomidory pokroić w grubą kostkę, a cebulę w piórka. Wyciągam papryki z woreczka i obieram je ze skórki, po czym kroję na niewielkie paski. W dużej misce wymieszać pomidory, cebulę, paprykę i grzanki. Przygotować dresing: oliwę wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać resztę składników. Podawać od razu.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556