Przepis na Pierogi drobiowe dla maluszka

Składniki potrzebne do przepisu: Pierogi drobiowe dla maluszka

  • mąka 500 g
  • jajka 1 szt
  • woda letnia 1/2 szklanki
  • sól 1 szczypta
  • woda gorąca 1/2 szklanki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Pierogi drobiowe dla maluszka ?

    CIASTO:

    200g mąki i masło zaparzyć gorącą wodą. Dobrze rozetrzeć. Po przestygnięciu dodać resztę mąki, letnią wodę, jajko, sól i dobrze wyrobić.

    Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką lub większą foremką kółka, wkładać do nich Farsz i skleić.

    Wrzucamy pierogi do wrzącej osolonej wody i gotujemy 8-10 min.

    FARSZ:

    Pierś gotujemy 10-15 min. Cebulki smażymy na maśle, na złoty kolor. Następnie pierś ugotowana i cebulkę, mielimy w maszynce lub siekamy w robocie. Na końcu solimy farsz.

    Następnie smażymy cebulkę na maśle i polewamy nią pierogi.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556