Składniki potrzebne do przepisu: Pierogi drobiowe dla maluszka
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
jak przyrządzić Pierogi drobiowe dla maluszka ?
200g mąki i masło zaparzyć gorącą wodą. Dobrze rozetrzeć. Po przestygnięciu dodać resztę mąki, letnią wodę, jajko, sól i dobrze wyrobić.
Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką lub większą foremką kółka, wkładać do nich Farsz i skleić.
Wrzucamy pierogi do wrzącej osolonej wody i gotujemy 8-10 min.
FARSZ:
Pierś gotujemy 10-15 min. Cebulki smażymy na maśle, na złoty kolor. Następnie pierś ugotowana i cebulkę, mielimy w maszynce lub siekamy w robocie. Na końcu solimy farsz.
Następnie smażymy cebulkę na maśle i polewamy nią pierogi.