Składniki potrzebne do przepisu: Pstrąg z serem wędzonym i szpinakiem
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
jak przyrządzić Pstrąg z serem wędzonym i szpinakiem ?
Ryby umyć, osuszyć, posypać z każdej strony sola, pieprzami i skropić sosem sojowym. Odstawić na min godzinę. Uprażyć migdały na suchej patelni. Do środka ryby włożyć zrolowany plaster sera wędzonego obłożony liśćmi szpinaku, wsypać trochę migdałów, zamknąć środek ryby spinając wykałaczką. Każdą rybę obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać masło i smażyć ryby z obu stron aż się ładnie przyrumienią i upieką. W trakcie smażenia można posypać jeszcze pieprzem cytrynowym, solą lub skropić sokiem z cytryny. Przełożyć ostrożnie na talerz wyłożony liśćmi szpinaku, skropić sokiem z cytryny.