Przepis na Pstrąg z serem wędzonym i szpinakiem

Składniki potrzebne do przepisu: Pstrąg z serem wędzonym i szpinakiem

  • pstrąg 1 na osobę
  • sól
  • pieprz
  • >pieprz cytrynowy
  • sos sojowy 1 łyżka
  • >szpinak liście
  • >ser wędzony plastry po 1 na rybę
  • >migdały płatki 50 gram
  • masło
  • cytryna
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
    Czas przygotowania: 90 min.

     

    jak przyrządzić Pstrąg z serem wędzonym i szpinakiem ?

    Ryby umyć, osuszyć, posypać z każdej strony sola, pieprzami i skropić sosem sojowym. Odstawić na min godzinę. Uprażyć migdały na suchej patelni. Do środka ryby włożyć zrolowany plaster sera wędzonego obłożony liśćmi szpinaku, wsypać trochę migdałów, zamknąć środek ryby spinając wykałaczką. Każdą rybę obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać masło i smażyć ryby z obu stron aż się ładnie przyrumienią i upieką. W trakcie smażenia można posypać jeszcze pieprzem cytrynowym, solą lub skropić sokiem z cytryny. Przełożyć ostrożnie na talerz wyłożony liśćmi szpinaku, skropić sokiem z cytryny.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556